La Cucina Italiana


Ik ben Italië-gek! Ik ben gek op de mensen, de taal, de natuur, de cultuur en natuurlijk... de keuken. De Italiaanse keuken is wat mij betreft met haar verse ingrediënten en pure smaken in de eerste plaats overheerlijk. Zij kent een rijke traditie met verschillen tussen de regio's: de cucina povera van Zuid-Italië, de Noord-Afrikaanse invloeden in Sicilië, de pikante gerechten uit Calabrië. En de moderne koks zitten niet stil: invloeden uit andere keukens en nieuwe trends worden opgenomen in nieuwe recepten. Naast lekker is de Italiaanse keuken ook gezond. Gezond voor de mens doordat er traditioneel weinig vlees en veel groente en fruit worden gebruikt en door het gebruik van olijfolie. Datzelfde maakt de keuken ook beter voor het milieu, de productie van vlees is immers nogal vervuilend en kost veel energie. Dat geldt veel minder voor de productie van groente en fruit.

Over mijzelf


Een paar jaar geleden heb ik besloten om van mijn levenslange hobby mijn beroep te maken: koken! In 2013 heb ik me omgeschoold tot kok. Hoe meer ik me erin verdiep, hoe enthousiaster ik word

Casa dolce casa: huiskamerrestaurant


Op afspraak  stel ik mijn huis, prachtig gelegen aan de rivier de Rijn, open voor groepen (minimaal 4, maximaal 14 personen).

Een huiskamerrestaurant is dé plek om met uw groep te komen eten: de ruimte is van u, u hoeft geen rekening te houden met andere gasten. Dit maakt Casa Dolce Casa bijzonder geschikt voor uw (familie-)reünie, zakendiner, een avondje teambuilding of een vrijgezellendiner.


Overige informatie


Het menu stel ik in overleg met u samen. Hierbij houd ik rekening met al uw (dieet-)wensen. Ik kan - indien gewenst - vegetarisch, veganistisch of glutenvrij koken.

Een 3-gangen menu kost €28,- Voor € 37,50  heeft u een compleet 4- gangenmenu. Dit is inclusief een welkomstdrankje & hapje en koffie of thee na. Consumpties tijdens het eten zijn niet bij de prijs inbegrepen.